Alla inlägg den 15 augusti 2007

Av Pipe Line - 15 augusti 2007 10:05

Friserade kalufsen igår. Min frisörska ska adoptera. Sist vi träffades (jag klipper mig inte så ofta...) hade deras utredning inte ens börjat. Nu är den klar!


Det enda som saknas är tydligen referenserna och läkarintyg. De har valt referenser med omsorg - en präst och en VD. Vi har valt referenser på annat sätt. Det finns säkert inget rätt eller fel, men ändå satt jag där och undrade om vi också borde tänkt taktiskt.


Jag avskyr när jag märker att jag blir osäker på mig själv i adoptionsvärlden. Normalt bryr jag mig inte så mycket om hur jag uppfattas - jag är mig själv. Men i adoptionsvärlden - med sina okända skuggfigurer på andra sidan jordklotet - blir jag osäker och känner behov av att gardera mig. Putsa, ansa och fluffa upp mitt liv så att jag framstår som en riktigt, riktigt fantastisk person som är värdig att adoptera ett litet barn från deras land. 


Ett exempel på fluff är att det i vår utredning står att jag kommer från ett musikaliskt hem där musiken hade stor betydelse. Man kan riktigt se bilden framför sig: Tre ungar med tindrande ögon med kastanjetter, dragspel och fiol i händerna, en mamma som spelar piano utan att behöva titta på tangenterna och en pappa med fingrarna inlindade i gitarrsträngar. Alla med munnar formade som ett 0; lyckliga och supermusikaliska.  


Fakta är:

  • Jag spelade piano och tyckte det var urtrist. Övade en timme innan lektion och fick bannor av pianoläraren.
  • Jag blåste av och till med föga entusiasm i en blockflöjt. Lille Katt och Köp varm korv.
  • Jag sjöng i kör. Slutade när Mikaela (det hörs på namnet att det var en elak unge) trimuferande förkunnade för den samlade kören att mina näsvingar fladdrade på ett roligt vis när jag sjöng.
  • Båda bröderna spelade i band - trummor och bas. På bortaplan.
  • Mamma sjöng lite då och då, med fladdrande näsvingar. Det är nog genetiskt.
  • Pappa spelade gitarr i sin ungdom. Det har jag sett på ett foto.



Av Pipe Line - 15 augusti 2007 09:58

Igår fick jag brev om att jag tilldelats en gratifikation på 10.000 kr (före skatt) för väl utförd arbete i projektet. Nu är jag misstänksam.


Gratifikationen innebär förmodligen att de kommer att försöka baissa mina lönekrav. 


Därför är jag bara lite tveksamt glad. 


Jag borde vara mer tacksam. Det är jag inte.


Jag är förmodligen en mycket dålig människa.

Ovido - Quiz & Flashcards