Alla inlägg den 11 augusti 2007

Av Pipe Line - 11 augusti 2007 15:13

I dagarna tre har vi talat om att vi ska ha tävling i vem som fångar flest sniglar. Fast vi har inte funnit tid att rigga tävlingen. Ikväll blev det äntligen en stund över.


Bonusen har grunnat länge och väl på hur hans fälla skulle se ut. Och vad det skulle innehålla. Han har samlat pinnar, blad, stenar och plastmuggar.  Det hela resulterade i en fälla med vindskydd och tak, ramp för snigeln att glida upp för, dekorativa stenar och massor av coca cola. Alla gillar väl coca cola?


Min var tämligen enkel. Plastmugg med öl nergrävd i rabatten.


Darlingens var också enkel. Plastmugg med sockervatten. Nergrävd i rabatten.


Sedan vidtog väntandet och vi tittade på Crocodile Dundee under tiden. I varje paus brakade vi ut ficklampan för att kontrollera fångsten. Min fälla var mest populär. Jag fångade ett tiotal feta och vuxna sniglar som avdagatagades. Bonusen fångade ett oräkneligt antal små, små sniglar som vi inte hade hjärta att döda. Darlingen fångade inget, men vi tror att igelkotten drack upp hans sockervatten.


Summa sumarum är alltså att även snigelvärlden är indelad i vuxen och barnsmaker - vuxna sniglar gillar öl, snigelbarn gillar coca cola.


Ovido - Quiz & Flashcards