Alla inlägg under december 2009

Av Pipe Line - 12 december 2009 15:27

Jag juldonar. Idag stod lussebullsbak på agendan. Eftersom jag ätit makalöst goda lussebullar med mandelmassa på Espresso House för en tid sedan fick jag en ingivelse. Mandelmassa skulle i mina lussebullar. Jag drog mig till minnes att jag köpt grön mandelmassa för att göra en s.k julstubbe. Vad jag inte visste var att den gröna mandelmassan var smaksatt med päron....


Nu smakar lussebullarna päron. Det är en udda men inte helt oangenäm smakupplevelse. Inte heller det godast jag ätit. Tror inte jag ska göra om tilltaget nästa år. I alla fall inte med grön mandelmassa...


Har också julstädat skafferiet. Jag känner mig lika duktig varenda gång. Speciellt är jag slänger saker som är från tidigt 2000-tal. Nu ska jag ge mig i kast med julkorten. Måhända med lite glögg inom räckhåll och Josh Groban som underhållning.


Nästa år har jag en liten Knodd att julstöka med. Det blir nog lite mer yrsligt då. Och förmodligen måste jag baka pepparkakor. Det har jag aldrig gjort. Jag tycker köpepepparkakor är godast.


... fasiken... borde låtit bli den där päronsmaksatta mandelmassan....

Av Pipe Line - 11 december 2009 20:59

Sitter och tittar lite håglöst på Idolfinalen. Gillar det inte. Verkar som om det enda som gäller är grov rock. Det är tråkigt och killigt. Jag vill ha tillbaka Tove. Och jag tycker halsådror är läskiga.


I brist på bättre stimulans tog jag mig för att leta upp Gynnings blogg. Då blev jag ännu mer deppig. Hon som var så himlans söt för några år sedan ser ut som en orgie i plastikoperation. Hon verkar inte stänga munnen på en endast bild.


Nä, det går utför med världen. Jag gillar naturlighet. Med lite mascara.



Av Pipe Line - 11 december 2009 14:02

Okej. Jag VET att det var några år sedan Meg Ryan var som hetast. Men jag tycker fortfarande att hon var söt i håret. Sån ser jag ut nu. Fast i mörk variant. Förutom håret - inga likheter.


Jag har alltså varit och klippt mig. Eftersom frisörsökan väntar barn magvägen och jag väntar barn flygvägen så passade vi på att boka tider framåt. Jag hoppas att jag måste avboka den sista tiden i slutet av mars pga av att jag är i Taiwan. Det känns bra att jag planerar för att livet fortfarande är utan Knodden då. Känns som jag har en mental beredskap för att vi inte får åka förrän i april/maj. Kanske en krånglig tanke för dig som är läsare men fullt förståelig för mig som är författare.


Min hosta är fortfarande störig men lite mindre störig än igår. Känner mig på det hela taget lite skarpare och mer glad i livet. Vi fick precis bekräftelse från BFA att Tomtepaketet har gått iväg till Knodden och Taiwan. Undrar om man har tomtar i Taiwan på samma sätt som i Sverige....

Av Pipe Line - 10 december 2009 22:18

Jag är mycket irriterad på mitt allmäntillstånd. Jag blir sakta, sakta sämre. Det är så himla irriterande att känna att man är på väg att bli riktigt kass men att det tar så lång tid att bryta ut. Jag kan bara vara sjuk till och med måndag. På tisdag måste jag vara i form för att åka två dagar till Växjö. Däcka min kropp så jag snart kan återuppstå.


Jag har varit alldeles luddig i huvudet idag. Och irriterad. Fräste åt tanter i mataffären som stannar för att prata mitt i gången (4 gånger på samma matinköpsrunda var 4 gånger för mycket). Jag längtar vansinnigt till julledigheten. Men vi är färdiga med alla julklappar och köpte till och med julskinkan idag. Har nog aldrig hänt att vi är ute i så god tid.


I helgen ska jag skriva julkort och baka lussekatter. Darlingen ska jobba hela helgen. Igår fick vi foton på Knodden som vi ska skicka till några utvalda släktingar, bl.a till en av mina farbröder - som varje år ger mig 10 000 kr i julklapp. Jag har nämligen i flera år sagt att jag sparar pengarna till vår adoption så nu tänkte jag presentera guldklimpen.


Idag skickade vi julklappspaketet till Knodden. Jultomten har skrivit ett brev till honom där det står att han (tomten alltså) hoppas att få träffa Knodden på riktigt nästa år. Passade också på att laminera två foton - ett på honom själv och ett på oss iförda tomteluvor. Idag är det två veckor sedan vi fick mail om att growth reporten var på väg. Yeah right. Vet inte vad vi ska göra nu - känns hopplöst att gå på BFA en gång till... Det är mycket tålamodsprövande.

Av Pipe Line - 9 december 2009 22:14

Av och till känner jag mig ganska puggig.


Ena stunden ligger jag under en filt och fryser trots att värsta brasan. Darlingen tvingas massera mina fötter och mata mig med Ben & Jerry glass (rimmar ganska dåligt med att jag fryser men motsatsförhållande verkar också vara en del av den sjukdom jag lider av). Darlingen bekymrar sig om mitt mående och undrar om jag ska jobba imorgon. Jag är redo att sjuka mig.


I andra stunder piggar jag på mig (när glassen är uppäten). Jag kravlar mig ur soffan, surfar lite och planerar morgondagen. Då finns inte en tanke på att jag ska tillbringa morgondagen hemma.


Det var enklare när man precis var svininfluensavaccinerad. Då visste man liksom vad felkällan var. Nu är det bara konstigt.  


Och jag vill, vill, VILL had den där growth reporten.

Av Pipe Line - 8 december 2009 21:22

Jag tittar på barn som vill bli stjärnor. Det handlar bl a om en liten flicka som funnit en talangtävling för barn. Där kan vi snacka speedad unge. Jag klarar knappt av att se och höra henne. Det är bara för mycket. Hon avbryter, pratar gällt och för mycket, spelar över, är teatralisk, lyssnar inte, pratar på ett sätt som inte passar en 11-åring, skryter och är allmänt överdriven.


Vad fasiken håller föräldrarna på med? Hejda ungen innan hennes ego kväver henne. Hon kommer bli fullkomligt outhärdlig om ingen börjar sätta gränser.


Av Pipe Line - 8 december 2009 18:45

Person A sa: "Jag ska springa så jag hinner inte äta ikväll"


Person B sa: "Jag ska äta så jag hinner inte springa ikväll"


Jag är en av personerna. GIssa vem jag är....  

Av Pipe Line - 7 december 2009 20:43

Ett par som fick barnbesked 10 dagar efter oss har fått court hearingdatum som infaller tre veckor före vårt. Det skiljer alltså drygt en månad till vår nackdel.


Dessutom har vi fortfarande inte fått den utlovade growth reporten som håller man påstår håller på att översättas. Jag misstänker att rapporten skrivs varje kvartal och att vi nu väntar på septemberuppdateringen. Den vi fick i samband med barnbeskedet var juni-uppdateringen. Om jag förstått mina vänner på Taiwanlistan rätt så får de flesta alldeles färska uppdateringen. Även de ska översättas så vi har förmodligen hamnat i ett county som är långsamt. Det innebär att vi kommer få decemberuppdateringen någon gång i februari tidigast. Jag blir alldeles trött...


Jag tror att den här saktfärdigheten kommer att följa oss igenom hela processen. Allt kommer att ske långsammare för vår del. Precis vad min maggrop talat om för mig hela tiden.


Blä.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14
15
16
17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards