Alla inlägg den 3 januari 2009

Av Pipe Line - 3 januari 2009 10:56

Jag har haft lite svårt att finna inspiration att blogga. Vet inte riktigt var all ledig tid har blivit av. Julen är snart utspelad. Nytt år har det hunnit bli. Vi har välsignats av Präst, fått intyg och fått fotobevis på hela händelsen. Utifall någon behöver bildbevis.


Annandagsbjudningen med Farmor och Kusin genomlevdes. Darlingen sa inte många ord utan lät mig hantera våra gäster. Vet inte hur jag klarade av att le mig igenom Farmors berättelser om Systers pojkväns alla goda och positiva egenskaper. Det är ganska tröttande att ägna en hel kväll åt att tvingas lyssna på andra personers fantastiska egenskaper när berätterskan har så fullt upp att prata om andra att hon knappt tackar för maten. Till sist reste sig Darlingen från middagsbordet med en mycket irriterad uppsyn. Hans sinne rann över i den hans interna silltävling. Systers pojkvän hyllades för att han hade ordnat 10 sorters sill medan våra 12 sorter förra året passerade obemärkt. Sedan kom Syster. Då var maten slut. Hon var ingen muntergök så kvällen slutade tidigt. Ändå kunde hon inte avhålla sig från en barnmanipulation på slutet genom att fråga Bonusen hur länge han stannar och därefter säga "Ni kan köpa en pizza en dag så kan du och Kusin leka". Bonusen sa inget - ett tydligt tecken på att det inte lät så lockande (även om han älskar pizza...). Jag märker att det är svårt att i ord förklara de subtila signalerna som sänds. Det verkar trivialt och låter som om vi överreagerar.


Den 27:e träffade vi först Prästen och sedan for vi till mina föräldrar för att träffa dem och Anderslövarna. Store Anderslövaren hade väntat hela dagen på Bonusen. Och Bonusen tycker att det är rätt ok att leka med Store Anderslövaren eftersom han är kreativ, självgående och tydlig med hur leken ska fortgå. Till skillnad från Kusin som vill leka prinsessa. Bonusen har ingen aning om hur man leker prinsessa. Han kan mest om lego och dataspel.


Den 30:e åt vi middag på La Couronne tillsammans med vänner. Vi brukar försöka träffas i mellandagarna - en rest från vår tid som singlar. Numera har vi alla förfärligt mycket att göra med släkten mellan jul och nyår så det är svårt att hinna med. Men det gick och det var mycket trevligt att komma hemifrån i några timmar och tänka på annat än nyårsförberedelser. Bonusen tillbringade dagen och kvällen med lille Hjortmannen. De lekte hela dagen hemma hos oss och sedan var de hos Hjortfamiljen på kvällen. En utmärkt lösning.  


Nyårsfirande blev en succé. 6 vuxna och 5 barn. Det krävde otroligt mycket mer förberedelser än vi trodde. Allt från dukningsbestyr till logistik när det gällde maten. Vi gjorde det inte speciellt enkelt för oss i matväg: 

  • Krustader med cheddarost och löjrom
  • Krabbcrostini
  • Potatisrutor med lax
  • Skaldjurscocktal (barnen)
  • Gratinerade havskräftor med tomatsalsa
  • Potatisgratäng (barnen)
  • Potatistårta
  • Fläskfilé (barnen) med tomatstjärnor
  • Oxfilé med rosmarin och rostad  blandad svamp med rödvinsås
  • stekt sparris
  • Midvintersallad - romansallad, mangoldsallad, rostade hasselnötter, rödlök, granatäpplekärnor, torkade tranbär....
  • Hallondajmparfait

Kvällen blev hejdundrande rolig. Tack vare minitiösa förberedelser lyckades vi njuta av kvällen. Gästerna gick hem vi 3-tiden. Då var alla barnen fortfarande uppe. Vi såg för övrigt knappt röken av barnen under kvällen.  De åt middag i "övre salongen" (=Battings framtida rum) och hade sociala aktiviteter i "nedre salongen".


Efter nyårsfirandet har vi säckat ihop totalt. Vi kurar mest under filtar, tänder brasa, dividerar om vilka TV-program vi ska se, spelar Guitar Hero (jag glömmer att blinka och ögonen börjar rinna - inte så mycket starquality i mig... ), tar promenader i snålblåsten, äter rester och vill att ledigheten ska vara jättemycket längre...





Ovido - Quiz & Flashcards