Alla inlägg den 8 februari 2008

Av Pipe Line - 8 februari 2008 15:36

Den är här. Olusten. Den åtföljs av Lusten. 


Olusten är ett mentalt tillstånd då jag knappt står ut med mitt eget skal. Har försökt tvinga fram den tidigare i år. Utan framgång. Den kommer när den vill. Och den ville i morse.


Det fina med Olusten är att den går hand i hand med Lusten att äta sunt och röra mer på sig.


Så på det hela taget är det en ganska trevlig bekantskap.  


Av Pipe Line - 8 februari 2008 09:40

Margot Wallström har blivit intervjuad av Sydsvenskan. Det är ord och inga visor. Hennes ord andas knappt tillbakahållen frustration. Och jag måste säga att jag blir lite bekymrad för EU:s framtid:

"Formellt tas beslutet av EU:s ledare i Europeiska rådet. Men Margot Wallström är starkt kritisk till att en kärna av manliga politiker nu ”snackar ihop sig” för att ställa medlemsländerna inför fullbordat faktum.
– Det är ingen öppen procedur. Och det är totalt manligt dominerat. Det är jättedåligt att folk ser att manliga politiker sitter bakom stängda dörrar och kokar ihop hemligheter. Att gubbar väljer gubbar, säger hon.

Margot Wallström tvekar inte – trots att hon själv är en del av etablissemanget – att kalla EU ett gubbvälde.
– Se bara på ”familjefotona” vid EU-toppmötena. Nästan bara män som står uppradade. Herregud, mänskligheten består till femtio procent av kvinnor!

Bara 2 av 26 presidenter för Europaparlamentet har varit kvinnor. Av elva ordförande för EU-kommissionen har alla varit män. Dagens kommission, där Wallström själv ingår, är den i särklass mest jämställda någonsin. 8 av 27 ledamöter är kvinnor.

Att nu bara män förs fram till EU:s nya toppjobb beror inte på att det inte finns lämpliga kvinnor. Margot Wallström räknar raskt upp Irlands Mary Robinsson, Finlands Tarja Halonen och Italiens Emma Bonino som exempel.

Själv säger Margot Wallström att hon inte är intresserad av några fler politiska toppjobb – vare sig i Bryssel eller hemma i Sverige. Nästa år byts kommissionen ut och då tänker hon inte kandidera igen.
– Nej, Gud bevare mig väl. Nu är det nog.

Ovido - Quiz & Flashcards